Motivace a stimulace zaměstnanců ve výrobní firmě

Title Alternative:Motivation and stimulation of employees in manufacturing in company
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The subject of this thesis is motivation and stimulation of employees in manufacturing company engaged also in textile production. To analyse the stimuli of motivation of it´s employees I chose the company GEA LVZ, a. s., that produces heating ventilation air conditioning equipment. The theoretical part explains what motivation and stimulation is and its´ importance for human motivation at work. It defines the difference between motive and stimulus. It describes the sources of motivation, motivation theory and the influence of motivation on performance. It also names the stimulation tools. The practical part focuses on the characteristics of a company with organisational structure, economic data and corporate products. It analyses the current incentive programme of the organisation and introduces citizens´ views on motivation and incentive tools. An evaluation and suggestions for a new incentive programme were made based on the obtained facts. This programme should lead to better staff motivation and thus better performance, unles the existing programme is sufficient.
Předmětem této bakalářské práce je motivace a stimulace zaměstnanců ve výrobní firmě zabývající se i výrobou textilního charakteru. Jako podnik k analyzování stimulačních podnětů působící na motivaci svých pracovníků byla zvolena společnost GEA LVZ, a. s., která se zabývá výrobou a prodejem vzduchotechnických zařízení. Teoretická část vysvětluje, co je motivace, stimulace a její význam pro motivaci člověka v práci. Definuje rozdíl mezi motivem a stimulem. Popisuje zdroje motivace, motivační teorie a vliv motivace na výkon. Jmenuje stimulační nástroje. V praktické části je uvedena charakteristika podniku s organizační strukturou, ekonomické údaje a podnikové výrobky. Analyzuje současný motivační program organizace, představuje názory občanů na motivační a stimulační nástroje. Na základě získaných skutečností je provedeno zhodnocení a případně doporučeny návrhy na nový motivační program, který by měl vést k lepší motivaci pracovníků a tedy i lepším pracovním výkonům, pokud není stávající program dostačující.
Description
katedra: KHT; přílohy: 3 strany přílohy, 1 CD ROM; rozsah: 60 s. (70 884 znaků)
Subject(s)
motivation, stimulation, motive, stimulus, evulation, remuneration, work satisfaction, motivace, stimulace, motiv, stimul, odměňování, hodnocení, pracovní spokojenost
Citation
ISSN
ISBN