Japonská ekonomika - faktory a tendence soudobého vývoje se zřetelem na podnikatelské prostředí

Title Alternative:Japanese economy - Factors and Trends of Contemporary Development with Regard to Business Environment
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with the characteristics of the current economic situation of Japan. It seeks to identify factors that influence its development in recent years and describes the trends that influence it. The thesis focuses on determination of the economic structure, on description of the basic macroeconomic indicators and their development in recent years, focuses on the position of the Japanese economy in the world, on clarification of the basic problems in the financial sector and on major characteristics of Japanese foreign relations. Part of this work also deals with natural disaster which took place in Japan in March of this year. It describes the consequences and impact that disaster has brought to the Japanese economy. Also, based on the current situation, it tries to determine the future development of the economy.
Diplomová práce se zaměřuje na charakteristiku současné ekonomické situace Japonska. Snaží se určit faktory, které ovlivňují její vývoj v posledních letech, a popsat tendence, které se v ní prosazují. Práce se orientuje na určení ekonomické struktury, na popsání základních makroekonomických ukazatelů a jejich vývoje v posledních letech, na postavení japonského hospodářství ve světě, na objasnění základních problémů ve finančním sektoru a také na charakteristiku nejdůležitějších japonských zahraničních vztahů. Část práce se také věnuje přírodní katastrofě, která se v březnu letošního roku odehrála v Japonsku. Popisuje následky a dopady, které katastrofa přinesla japonské ekonomice. Taktéž se na základě současné situace snaží determinovat budoucí vývoj dané ekonomiky.
Description
katedra: KEK; rozsah: 84 (116 581 znaků)
Subject(s)
apec, deflation, export, gdp, import, unemployment, public debt, population ageing, apec, deflace, export, hdp, import, nezaměstnanost, státní dluh, stárnutí populace
Citation
ISSN
ISBN