Měření elektrických a tepelných vlastností geopolymerů.

Title Alternative:Measuring of electrical and thermal properties of geopolymers.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na měření elektrických a tepelných vlastností geopolymerů. Práce je rozdělana na dvě části. První část obsahuje rešerši k měření. V ní jsou zapsány definice důležitých pojmů k měření, vzorce pro výpočty a důkladně popsány typy pro jednotlivá měření. Druhá část práce je experimentální. Obsahuje podrobný popis obou měření vodivosti. Výsledky získané z těchto měření jsou zapsány do tabulek a zpracovány do grafů. V závěru práce jsou jednotlivé měřené vzorky porovnány mezi sebou a poté jsou vybrány takové, které vykazují nejlepší vlastnosti. Tyto vzorky poté poslouží k určení směru vývoje, pro získání ještě lepších vlastností geopolymerů.
The bachelor work is specialized on measurement electrical and thermal properties of geopolymers. The work is divided into two parts. The first part contains the search for measurement. In it are written definitions of important conceptions toward of measurements, formulas for calculations and propertly explicated designs for single measurements. The second part work is experimental. Includes detailed description of both conductivity measurements. Results gained of these measurements are written up into tables and worked to graphs. Finally, we measured the individual samples were compared with each other and are then selected those that exhibit the best properties. These samples then will be used to determine the direction of development, for even better properties geopolymers.
Description
katedra: NTI; přílohy: 1xCD; rozsah: 41 s. (35 933 znaků)
Subject(s)
geopolymer, electric conductivity, v-a characteristics, heat conductivity, heat, temperature dependence, geopolymer, elektrická vodivost, v-a charakteristika, tepelná vodivost, teplo, teplotní závislost
Citation
ISSN
ISBN