Software pro přenos video-streamu mezi počítači v reálném čase

Title Alternative:The Software for Real Time Video Streaming between Computers
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem práce je navázat na bakalářský projekt a realizovat v programovacím jazyce C++/CLI software pro přenos videostreamu mezi počítači v modelu klient - server. Hlavními kritérii pro software je rychlost přenosu v reálném čase, datová nenáročnost přenosu, možnost ovládat kameru z klientské strany a dále navržení a implementace přidělování práv jednotlivým klientům. V textové zprávě jsou shrnuty teoretické informace o jednotlivých použitých technologiích, popis architektury programu, jeho důležitých datových struktur a algoritmů. Součástí jsou také výsledky praktického testování softwaru a měření datové náročnosti.
The goal of the thesis is to follow up the bachelor?s project and to build a software for client-server videostreaming using C++/CLI programming language. The main software criteria are 1) real time transfer, 2) low data volume demand, 3) possibility to control the camera from the client?s side, 4) creating and implementing rules for distribution of the camera control rights. The theory part of the thesis describes the used technologies. The practical part of the thesis contains information about software architecture, used data structures and algorithms as well as software testing and data transfer measuring.
Description
katedra: ITE; přílohy: 1 CD; rozsah: 46
Subject(s)
video streaming, directshow, windows driver model, wdm, compression, jpeg, tcp, video streaming, directshow, windows driver model, wdm, komprese, jpeg, tcp
Citation
ISSN
ISBN