Prostor kolem nás

Title Alternative:Space Around Us
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Space around us - Spatial Creation in Art Lessons at Elementary School. A Set of Methodological Materials for 5th Grade The first part of the diploma thesis includes a theoretical base for this work and own research. It is covering development of sculpture from a historical perspective and inclusion of a spatial creation in art education for 1th degree of elementary school. It summarises a range of children´s spatial work and typology of pupils according to their creative expression. Practical part is dedicated to a research in the area and conclusions which are based on that research. Conclusion of dissertation includes own concept of spatial and plastic creations suitable for art education in 5th grade of elementary school.
Prostor kolem nás - prostorová tvorba ve výtvarné výchově na 1. stupni ZŠ, soubor metodických listů se zaměřením na 5. ročníkV první části diplomové práce je uveden teoretický podklad, ze kterého bylo vycházeno při tvorbě práce i vlastním průzkumu. Tato část zpracovává vývoj sochařství z historického hlediska, zařazení prostorové tvorby do výtvarné výchovy na 1. stupni ZŠ. Shrnuje okruhy dětské prostorové tvorby a typologii žáků podle výtvarného projevu. Praktická část je věnována vlastnímu průzkumu v dané oblasti a závěrům, které byly na základě průzkumu vytvořeny. V závěru práce je navržena vlastní řada prostorových a plastických prací pro 5. ročník základní školy.
Description
katedra: KPV;
Subject(s)
art education, fine arts, range of spatial creation, typology and development of creative expression of pupils, výtvarná výchova, výtvarné umění, okruhy prostorové tvorby, typologie a vývoj výtvarného projevu žáků
Citation
ISSN
ISBN