Absorpce podpory inovačních projektů realizovaných prostřednictvím operačních programů

Title Alternative:The absorption of innovative projects support implemented by means of operational programmes
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with the absorption of support for innovative projects implemented by means of the Operational Programme Industry and Business in the Czech Republic. At first the project provides information of the policy of economic and social cohesion and way of drawing the support provided by European Union funds and information on the Operational Programme Industry and Business. Its mainly focussed on the Innovation Programme. The goal is evaluation and support absorption for innovative projects implemented in the Innovation Programme. The selected projects is containing a parts of specific information on individual projects. The project identifying the implemented companies. The thesis conclusion summarizes the knowledge and proposals to increase the absorption for support of this project.
Diplomová práce se zabývá problematikou absorpce podpory inovačních projektů realizovaných prostřednictvím Operačního programu Průmysl a podnikání v České republice. V práci jsou nejprve uvedeny informace o politice Hospodářské a sociální soudržnosti, o způsobu čerpání podpory poskytované z fondů Evropské unie a informace o Operačním programu Průmysl a podnikání se zaměřením na program INOVACE. Hlavní část práce je orientována na zhodnocení absorpce podpory inovačních projektů realizovaných v programu INOVACE. K vybraným projektům jsou vytvořeny případové studie obsahující konkrétní údaje o jednotlivých projektech, jejich přínosech a stručnou identifikaci společností, které je realizovaly. V závěru práce jsou shrnuty dosažené poznatky a nastíněny návrhy na zvýšení absorpce podpory projektů.
Description
katedra: KPE; rozsah: 85 s. (132 000 znaků)
Subject(s)
absorption support, european union, grant, innovation, innovative project, operational programme industry and business, policy of economic and social cohesion, structural funds, absorpce podpory, dotace, evropská unie, inovace, inovační projekt, operační program průmysl a podnikání, politika hospodářské a sociální soudržnosti, strukturální fondy
Citation
ISSN
ISBN