Vysokonapěťový spínaný zdroj pro audiozesilovač

Title Alternative:High voltage switchmode power supply for audioamlifier
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a konstrukce výkonového, spínaného zdroje pro nízkofrekvenční, elektronkový zesilovač. Měnič je zapojen v půlmůstkovém zapojení a je řízen pulzní šířkovou modulací s konstantní frekvencí. Pro řízení je použit integrovaný obvod TL494 od firmy Texas Instruments, napájený ze samostatného zdroje. Důraz je zaměřen na použití samostatných a vázaných filtračních tlumivek ve výstupních filtrech a řešení návrhu výstupních filtrů. Výkonový stupeň je buzen z řídících obvodů přes budící transformátor, který galvanicky odděluje výkonovou a řícící část. Napájecí zdroj musí dodat vysoké anodové napětí, záporné mřížkové předpětí pro koncový stupeň a symetrické napájecí napětí pro integrované obvody v zesilovači.
The aim of bachelor thesis is design and construction of switchmode power supply for low frequency, valve amplifier. Switchmode power supply is in half-bridge configuration and is controled by pulse width modulation with constant frequency. Function of power supply is controlled by chip TL494 (Texas Instruments). Chip is supplied from independent power supply. Design of output filters with independent and coupled filter inductors is the main aim of the thesis. Pulse transformer is used to drive power stage and provide galvanic isolation between power and control stage. Switchmode power supply must provide high anode voltage, negative control grid bias voltage and symmetrical supply voltage for integrated circuits.
Description
katedra: KEL; přílohy: 1 CD; rozsah: 65 s., 2 s.
Subject(s)
spínaný zdroj, vázané indukčnosti, vysokonapěťový zdroj, půlmůstkové zapojení, tl494, budící transformátor, anodové napětí, switchmode power supply, coupled filter inductors, high voltage power supply, tl494, pulse transformer, galvanic isolation
Citation
ISSN
ISBN