Standardizace datového formátu a struktury dat z výrobních zařízení na utahování šroubových spojů a jejich vizualizace a dlouhodobá archivace v síti Škoda Auto a. s.

Title Alternative:Standardization of data format and structure of data from production facilities for tightening of screw connections, their visualization and long term archiving in network of Škoda Auto a.s.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na optimalizaci procesu dokumentace sledovaných parametrů pro šroubové spoje a standardizaci datového formátu, ve kterém jsou exportovány naměřené hodnoty z výrobních zařízení ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. Teoretická část práce je věnována významu a hodnotě dat, informací a znalostí a určení vazeb, které mezi nimi působí. Také jsou zde diskutovány metody a přínosy automatizovaného sběru dat. Druhá část se zabývá pilotním projektem zaměřeným na optimalizaci sběru, zpracování, vizualizace a archivace výrobních dat z montážní linky na výrobní hale M1, která je určena k montáži vozu typu Fabia. Analýzou stávajícího stavu byly identifikovány hlavní problémy v oblasti dokumentace sledovaných parametrů pro šroubové spoje a byl navržen postup optimalizace s využitím Q-DAS ASCII? transfer formátu včetně zdůraznění přínosů.
Description
89 s., 4 s. příl. :obr., tab., grafy +CD ROM
Subject(s)
data formats, datové formáty
Citation
ISSN
ISBN