Výběr optimální podlepovací vložky pro vrchový materiál a možnosti hodnocení

Title Alternative:Optimal selection of adhesive interlining for face fabrics and possibilities of evaluation
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce řeší problematiku optimálního výběru podlepovací vložky pro vrchový oděvní materiál určený pro pánské obleky. Dále se zabývá metodou zjišťování tohoto výběru, a to konkrétně u tkanin. V první části diplomové práce je popsán způsob výroby podlepovací vložky, jejich zkoušení a vlastnosti. Dále je zde uvedena charakteristika s teoretickými principy podlepování a faktory, které ovlivňují úroveň kvality spojených materiálů. Do této části byla také zahrnuta i stručná teorie o chemickém čištění oděvů, která má také vliv na kvalitu pevnosti spoje. Druhá část diplomové práce je zaměřena na stanovení optimální výztužné vložky pro daný typ vrchového materiálu s hodnocením počtu soudržných bodů pojiva. Je zde popsána příprava a následné zpracování 360 vzorků z vrchového a výztužného materiálu před i po chemickém čištění. Práce je zakončena vyhodnocením a diskusí o jednotlivých výsledcích.
This dissertation reports on the problem of optimal selection of adhesive interlining fabrics for face men´s suits fabrics. It also deals with the method of this selection, in particular in woven textiles. The introductory chapter of the dissertation gives a brief description of the production of interlining fabrics, their testing and qualities. It also gives characteristics of theoretic principles of mounting and factors influencing the quality of the combined materials. This part also includes brief theory about chemical dry-cleaning which also influences the quality of bond strength. The second part is focused on stating primary optimal stiffening interlining for chosen face fabric including evaluation of number of adhesive dots. It gives a description of preparation and successive elaboration of 360 samples of face and stiffening interlining fabrics before and after chemical dry-cleaning. The work in concluded by data interpretation and discussion on individual results.
Description
katedra: KOD; přílohy: 1 CD; rozsah: 100 s., 134 s. obr. příloh
Subject(s)
výztužná vložka, podlepování, chemické čištění, pevnost spoje, obrazová analýza lucia g, regresní analýza, stiffening interlining, mounting, dry-cleaning, bond strength, graphic analysis lucia g, regression analysis
Citation
ISSN
ISBN