Rizikové chování na Internetu - Kyberšikana

Title Alternative:Risk Behaviour on the Internet - Cyberbullying
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis concerns the issue of cyberbullying. The aim was to highlight this problem, look for alternative sources of help, prevention. Part of this work was written questionnaire, which drew on Olweus online questionnaire and a questionnaire on bullying. The testing involved a total of 5 elementary schools and 3 secondary schools in the district. Number of respondents was 100, a total of 90 were returned fully completed and usable questionnaires. Aim of the work was to determine whether pupils and students know what is cyberbullying, whether they were cyberbullying and how to seek help.
Bakalářská práce se týká problematiky kyberšikany. Cílem práce bylo na tento problém poukázat, hledat alternativní možnosti pomoci, prevence. Součástí této práce byl písemný dotazník, který čerpal z Olweova dotazníku a internetového dotazníku na téma šikana. Do testování bylo zapojeno celkem 5 základních škol a 3 střední školy v okrese Jablonec nad Nisou. Počet oslovených repondentů bylo 100, celkem se vrátilo 90 plně vyplněných a použitelných dotazníků. Cílem praktické části bylo zjistit, zda žáci a studenti vědí co je to kyberšikana, zda byli kyberšikanováni a jakým způsobem hledali pomoc.
Description
katedra: KSS; přílohy: 1 CD; rozsah: 56 s. LVI .(17079 znaků).
Subject(s)
bullying, cyberbullying, aggressor, aggressiveness, victim, prevention, šikana, kyberšikana, agresivita, agresor, oběť, prevence
Citation
ISSN
ISBN