Využití projektové výuky na střední odborné škole obchodní

Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá projektovou výukou na střední odborné škole. Rešeršní část práce je zaměřena na vymezení pojmu projekt a projektové vyučování. Dále je popsán vznik projektové výuky a její vývoj v Čechách. V této části práce je také popsána příprava a realizace projektového vyučování, dále jeho typologie, výhody a nevýhody a jeho principy. Následně se práce věnuje významu a využití projektové výuky na SOŠ. Praktická část se věnuje projektu, který byl konkrétně navržen pro střední odbornou školu - Obchodní akademii a Jazykovou školu s právem státní jazykové zkoušky Liberec, dle ŠVP této školy. Projekt byl odborně posouzen učitelem školy a podle jeho připomínek upraven.
The topic of this bachelor thesis is project teaching at specialized high school. The theoretical part of the thesis is focused on the definition of the terms project and project teaching. As next describes this thesis the emergence of project teaching and its development in the Czech Republic. In this part of the thesis is also described the preparation and realization of project teaching and then its advantages and disadvantages, its typology and main principles. This bachelor thesis also deals with the importance and application of project teaching at specialized high school. The practical part is focused on the project that was concretely designed for the specialized highschool - Business school and Language School with the right to state language exam Liberec, according to their ŠVP (School Education Programme). The project was professionally assessed by the school teacher and adjusted according to his comments.
Description
Subject(s)
projektové vyučování, projekt, výuka na střední odborné škole, metoda vyučování, project teaching, project, teaching at specialized high school, teaching method
Citation
ISSN
ISBN