Návrh systému regulace topení

Title Alternative:Project system of control heating
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The subject of this diploma thesis is to project control device of heating with program control of temperature of air in a heated room and correction of time which is needed for heating-up to required temperature. The first part deal with enumeration of possibilities of heating and compare their advantages and disadvantages. After,in theoretical part terms necessary for understanding and knowledge of issues concerning heating and thermal insulation of buildings are explained. Second part deals with creation of model and explains functions of particular modules created by MATLAB-SIMULINK environment. In conclusion, operation of a control device and its ability to response to changes in temperature is evaluated.
Předmětem této diplomové práce je navrhnout regulátor topení s programovým řízením teploty vzduchu ve vytápěné místnosti a korekcí času potřebného k zatopení na požadovanou teplotu. První část se zabývá výčtem způsobů vytápění a srovnání jejich výhod a nevýhod. Dále jsou v teoretické části vysvětleny pojmy potřebné pro znalost problematiky vytápění a zateplení budov. Druhá část se zabývá tvorbou modelu a vysvětluje funkce jednotlivých modulů vytvořených pomocí prostředí MATLAB-SIMULINK. Na závěr je zhodnocena činnost regulátoru a jeho schopnost reagovat na změny teplot.
Description
katedra: KKY; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 46 s.
Subject(s)
heating, control, possibilities of heating, thermal insulation of buildings, vztápění, regulace, způsoby vytápění, zateplení budov
Citation
ISSN
ISBN
Collections