Nádory míchy

Title Alternative:The tumours of the spinal cord
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The anatomy of spinal cord is described in the beginning of the work. The theoretical part of the whole work is dedicated to division of spinal cord tumours. Every single type, its symptomatology, diagnostics, treatment and prognosis are mentioned. Moreover, the most often problems in nurse care such as pain, fear, anxiety, etc. are discussed. The practical part of the work is concerned about research aimed knowledge of spinal cord anatomy at different types of high schools.
Na začátku práce je popisováne anatomie spinální míchy. Teoretická část celé práce se věnuje rozdělení nádorů míchy. Věnuje se jednotlivým druhům, jejich příznakům, diagnostice, léčbě a prognóze. V neposlední řadě jsou popisovány nejčastější problémy v ošetřovatelské péči, jako je bolest, strach a úzkost a další. V praktické části se práce věnuje výkumu zaměřeného na znalosti anatomie míchy na různých typech středních škol.
Description
katedra: UZS; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 65 s.,
Subject(s)
tumour, spinal cord, pain, central nervous system, symptom, movement disorder, treatment, nádor, mícha, bolest, centrální nervový systém, příznak, poruchy hybnosti, léčba
Citation
ISSN
ISBN