Zdravotnický záchranář v roli pacienta

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zkušenosti zdravotnických záchranářů s hospitalizací ve zdravotnickém zařízení. Tyto zkušenosti se mohou do budoucna promítnout v profesním životě zdravotnických záchranářů, jelikož poskytují odbornou péči na základě svých kompetencí stejně jako všeobecné sestry. V teoretické části jsou vymezeny pojmy zdraví a nemoc, jako další je zde popsána problematika informovaných souhlasů a práv pacienta. Nemalá část je věnována i vzájemným vztahů pacienta a zdravotnického personálu a jejich vzájemné komunikaci. Výzkumná část se zabývá zjištěním problémových oblastí týkajících se především komunikace lékařů s pacientem a nelékařských zdravotnických pracovníků s pacientem Závěr výzkumné části tvoří doporučení zdravotnických záchranářů, které se vztahuje právě k hospitalizaci, jejímu průběhu a personálu zdravotnického zařízení.
The bachelor thesis is focused on the experience of paramedics with hospitalization in hospital. These experiences may be reflected in the future professional life of paramedics, because they provide professional care based on their competencies in the same way as general nurses. The theoretical part defines the concepts of health and disease, as another is described the issue of informed consent and patient rights. A large part is also devoted to the mutual relations between the patient and the medical staff and their communication. The research part deals with the identification of problem areas related mainly to the communication of doctors with the patient and non-medical health professionals with the patient.
Description
Subject(s)
nemoc, zdraví, hospitalizace, zdravotnický záchranář, komunikace, pacient, zdravotník, disease, health, hospitalization, paramedic, communication, patient, nurse
Citation
ISSN
ISBN