Využití zpracování obrazu pro kontrolu kompletace výrobku

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem pracoviště pro vyhodnocování kompletnosti výrobku za použití algoritmů pro zpracování a rozpoznání obrazu. Práce je rozdělena do několika částí. V první části je provedeno představení počítačového vidění. Tato část je rozdělena do několika kapitol, ve kterých jsou představeny metody zpracování obrazu. Dále následuje návrh samotného pracoviště s využitým vybavením pro pořizování snímků. Poté je popsán postup pro vyhodnocovací algoritmy, který je rozdělen na případ stále stejné polohy a pozice výrobku, a dále na pohyblivou pozici výrobku. Přičemž v obou případech jsou využity metody zpracování obrazu popsané v teoretické části.
This master thesis is focused on designing a workplace for validating product assembly using algorithms for image processing and recognition. Thesis is divided into several chapters. First part is dedicated to introduction of computer vision. It is split into serveral subchapters, which are describing methods of image processing. It is followed by chapter about designing the workplace and used equipment for taking pictures. Next is description of validating algorithms, which are split into case of same orientation and position of product and into case of movable product in picture. Both of these cases are using methods of image processing and recognition described in first chapter.
Description
Subject(s)
Diplomová práce, kompletnost výrobku, počítačové vidění, zpracování obrazu, klasifikační neuronová síť, Master thesis, product assembly, computer vision, image processing, classification neural network
Citation
ISSN
ISBN
Collections