Kurz základů fotografování pro dospělé se zaměřením na specifické vzdělávací potřeby účastníků podle věku

Abstract
Cílem této práce je připravit, zrealizovat a zhodnotit fotografický kurz pro dospělé. Jedná se o základní kurz, který navštěvují lidé bez zkušeností. Práce se zabývá specifiky cílových skupin dle věku a využitím adekvátních vzdělávacích prostředků a přístupů. Práce je rozdělená do dvou částí: část teoretická a část praktická. Teoretická část je zaměřená na definice základních pojmů z oblasti vývojové psychologie, pedagogiky a fotografování. Praktická část se zabývá realizací kurzů, popisem jejich průběhu a popisem individuálního přístupu ke každému účastníkovi. Závěr je věnován zhodnocení všech proběhlých kurzů. Hodnocení se týká potřeby mého individuálního přístupu k jednotlivým účastníkům dle jejich věkové kategorie. Zároveň zde hodnotím i přístup účastníků k výuce na kurzu.
The aim of the Bachelor thesis is to prepare, realise and evaluate a photography course for adults. It is a basic course for attendants with no previous experience. The thesis focuses on specifics of targeted groups according to the age and on using appropriate educational methods and approaches. The thesis is divided into two parts: the first one is theoretical and the second one is practical. The theoretical part defines basic terms from the sphere of the developmental psychology, pedagogy and photography. The practical part is devoted to the realisation of the courses and describes the progress of it and the individual approach to each attendant. The resume is dedicated to the evaluation of all realised courses. The evaluation takes to account needs of my personal attitude to separate participants according to their age category. I also evaluate the attitude of the participants concerning the tuition.
Description
Subject(s)
pozdní adolescence, mladší dospělost, střední dospělost, zážitková pedagogika, kurz fotografování, late adolescence, young adult, middle adult, experiential pedagogy, course of photograph
Citation
ISSN
ISBN