Poranění o ostré předměty v praxi

Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou poranění o ostré předměty v praxi zdravotnického záchranáře. Teoretická část práce je zaměřena na ostré předměty,se kterými zdravotnický záchranář přichází nejvíce do styku během výkonu své práce, na nemoci přenosní krví, osobní ochranné pomůcky, preventivní opatření, likvidaci ostrých předmětů a v neposlední řadě i postupy po poranění a mimořádné události. Výzkumná část byla realizována kvalitativní metodou a rozebírá výsledky, které byly získány pomocí nestandardizovaného polostrukturovaného rozhovoru. Cíle výzkumu byly zaměřeny na postup záchranářů po poranění ostrým předmětem, na příčiny poranění a na BOZP. Výstupem bakalářské práce je článek připravený k publikaci v odborném periodiku.
The bachelor's thesis deals with the issue of injuries from sharp objectsin the practice of a paramedic. The theoretical part of the work is focused on sharp objects, with whom the paramedic comes into contact the most during the performance of his work, blood-borne diseases, personal protective equipment, preventive measures, disposal of sharp objects and, last but not least, procedures after injuriesand emergencies. The research part was realized by a qualitative method and analyzes the results that were obtained using a non-standardized semi-structured interview.The aims of the research were focused on the rescuers' action after a sharp object injury, the causes of the injury and health and safety. The output of the bachelor's thesis isan article ready for publication in a professional journal.
Description
Subject(s)
ostré předměty, poranění, BOZP, osobní ochranné pomůcky, preventivní opatření, zdravotnický záchranář, sharp objects, injuries, occupational health and safety, personal protective equipment, preventive measures, paramedic
Citation
ISSN
ISBN