Specifika ošetřovatelské péče o pacienta s nasojejunální sondou dle Evidence Based Nursing

Abstract
Bakalářská práce se zabývá specifiky ošetřovatelské péče o pacienta s nasojejunální sondou. V teoretické části jsou v souladu s nejnovějšími poznatky popsána specifika ošetřovatelské péče o pacienta před zavedením nasojejunální sondy, se zavedenou nasojejunální sondou a taktéž v souvislosti s extrakcí této sondy. Své místo v této části mají i indikace a kontraindikace zavedení sondy a též komplikace související se zavedením nasojejunální sondy. Ve výzkumné části jsou analyzovány znalosti všeobecných sester o specifikách ošetřovatelské péče o pacienta s nasojejunální sondou dle Evidence Based Nursing a rovněž o komplikacích souvisejících se zavedením nasojejunální sondy.
The bachelor thesis deals with specifics of nursing care for patients with nasojejunal tube. In the theoretical part specifics of nursing care for patient before nasojejunal tube is inserted to them, for patients with nasojejunal tube and specifics of nursing care for patients related to the tube removal are described, based on up to date information. Indications, contraindications and complications related to nasojejunal tube insertion are included as well. In the research part general nurses´ knowledge of specifics of nursing care for patients with nasojejunal tube according to Evidence Based Nursing and of complications related to nasojejunal tube insertion is analysed.
Description
Subject(s)
nasojejunální sonda, postpylorická sonda, enterální sonda, enterální výživa, ošetřovatelství založené na důkazech, nasojejunal tube, post-pyloric tube, enteral tube, enteral feeding, Evidence Based Nursing
Citation
ISSN
ISBN