Návrh pohonu pracovních válců valchovacího stroje

Abstract
Cílem této práce je návrh alternativního pohonu skupiny válců pro valchovací stroj využívaný při výrobě klobouků. Válce konají rotační pohyb, skládající se z konstantní složky otáčení a složky kmitání. Nový návrh má být především levnější oproti současnému řešení. Nejprve jsou v práci navrženy ideové možnosti řešení, které jsou zhodnoceny a nejvhodnější je vybrána pro realizaci. Pro tuto variantu je proveden rozbor a návrhový výpočet, následně je vypracován 3D model pohonu a zpracována výkresová dokumentace pro výrobu a montáž.
Purpose of this thesis is to develop alternative drive of group of rolls of the textile felting machine, which is used for hat production. Rolls are performing combined movement composed of turning with constant speed with added oscilating component. New design should be mainly cheaper than current one. As first, possible alternative solutions are presented and evaluated. Best of them is chosen for realisation. This alternative is analysed and design calculations are done, followed by creation of 3D model of a drive system, together with production and assembly drawings.
Description
Subject(s)
jednoúčelový stroj, valchování, sdružený pohyb, centrální pohon, mechanismus, klobouk, Single Purpose Machine, Felting, Combined Movement, Central Drive, Mechanism, Hat
Citation
ISSN
ISBN
Collections