Možnosti využití radiofrekvenčního záření do 800 MHz v terapii a diagnostice

Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o možnostech využití radiofrekvenčního záření do 800MHz v terapii a diagnostice. Teoretická část je zaměřena na zhodnocení účinnosti a bezpečnosti radiofrekvenční techniky a posouzení výhody a nevýhody různých radiofrekvenčních metod užívané v terapii a diagnostice. V kapitole je popsána jak obecný úvod o radiofrekvenční záření z hlediska lékařství, tak především obecný technický úvod z hlediska využití technologie, technických postupů a popisů a také vzorců a rovnic. V praktické části se bude práce zabývat porovnáním dielektrické vlastnosti jednotlivých tkání a experimentální hodnocení vlivů RF záření.
This Bachelor thesis discusses the possibilities of using radiofrequency radiation up to 800MHz in therapy and diagnostics. The theoretical part is focused on evaluating the effectiveness and safety of radiofrequency techniques and assessing the advantage and disadvantage of the various radiofrequency methods used in therapy and diagnostics. The chapter describes both a general introduction on radiofrequency radiation in terms of medicine and, above all, a general technical introduction in terms of the use of technology, technical procedures and descriptions, as well as patterns and equations. In the practical part, the work will look at comparing the dielectric properties of individual tissues and experimental evaluation of RF radiation effects.
Description
Subject(s)
Dielektrické vlastnosti, elektrická vodivost, elektrody, radiofrekvenční ablace, radiofrekvenční technika, radiofrekvenční záření, RF léze, termokoagulace, Dielectric properties, electric conductivity, electrodes, electromagnetic radiation, radiofrequency ablation, radiofrequency techniques, RF lesion, thermocuagulation
Citation
ISSN
ISBN