Monitoring rizikových faktorů v perioperační péči

Abstract
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, zda sestry pro perioperační péči umí identifikovat rizikové faktory nežádoucích událostí. Zjistit, zda sestry pro perioperační péči dodržují opatření v prevenci nežádoucích událostí. Práce je rozdělena na dvě části. V prvé části se práce zabývá teorií rizikových faktorů a v druhé praktické části se práce zabývá dopady rizik na perioperační ošetřovatelství. Výzkumná část je vedena kvalitativní metodou pomocí polostrukturovaného rozhovoru, který byl veden se sestrami Centrálních operačních sálů v Mladé Boleslavi. Výstupem bakalářské práce bude přednáška na odborné konferenci, která bude zaměřena na rizika spojená s poskytováním perioperační ošetřovatelské péče.
The aim of this bachelor thesis was to test nurses´ ability to identify risk factors potentially leading to untoward incidents, in particular to find out whether perioperative nurses abide by prevention to adverse events. The thesis consists of two parts: The first part discusses the theory of risk factors and the second (practical) part studies the effect of the risks on perioperative nursing care. The research part of the thesis is performed via a qualitative method using semistructured interview conducted with perioperative nurses. The outcome of dissertation paper will be a presentation at a specialty conference focused on the risks associated with providing perioperative nursing care.
Description
Subject(s)
riziko, identifikace, perioperační sestry, bezpečí, pacient, kvalitní péče, risk, perioperative nurses, safety, patient, quality of care
Citation
ISSN
ISBN