Okresní správa Státní bezpečnosti v Liberci v době tzv. normalizace

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá činností Okresní správy Státní bezpečnosti v Liberci v době tzv. normalizace, se zaměřením na období 1968-1973. V teoretické části je představen Liberec v roce 1968, dále je zde popsána invaze vojsk Varšavské smlouvy a nástup tzv. normalizace. Pozornost je věnována i stranickým čistkám, které probíhaly počátkem 70. let. Praktická část se zaměřuje na analýzu plánů práce Státní bezpečnosti v Liberci a jejich vyhodnocení. Detailní pozornost je také věnována personálnímu obsazení Státní bezpečnosti v Liberci v roce 1968. Závěrem je uvedená akce s krycím názvem Vedoucí, které se StB v Liberci počátkem 70. let velmi věnovala.
The thesis deals with the activity of district administration of State Security in Liberec during the period of so called normalization, focused on years 1968-1973. The theoretical section introduces following: Liberec in 1968, the invasion of Warsaw Pact forces and the beginning of so called normalization as well. It also presents Purges of the Communist Party, which occurred during early 70's. The practical section is focused on State Security in Liberec in terms of its work plans analysis including evaluation. Special attention is also paid to its employees in 1968. Finally, the thesis presents an incident with the codename Leader, to which State Security in Liberec was truly dedicated in early 70's.
Description
Subject(s)
Liberec, Státní bezpečnost, tzv. normalizace, Personální obsazení StB v Liberci, Akce Vedoucí, stranické čistky, Liberec, State Security, normalization, employees of State Security in Liberec, the Leader incident, Purges of the Communist Party
Citation
ISSN
ISBN