Prevence infekcí spojených se zdravotní péčí

Abstract
Infekce spojené se zdravotní péčí představují v současné době aktuální problém, se kterým se potýká většina zdravotnických zařízení. I přes kvalitně poskytovanou ošetřovatelskou péči se lze v praxi setkat s infekcemi spojenými se zdravotní péčí. Zdravotnický personál musí poskytovat péči tak, aby zabránil přenosu nákaz. K základním preventivním opatřením patří dodržování hygienicko-epidemiologických zásad. Je důležité, aby všeobecné sestry měly znalosti o výskytu infekcích spojených se zdravotní péčí. Dále dodržovaly zásady hygienicko-epidemiologického režimu. Tato práce je zaměřená na znalosti všeobecných sester o prevenci infekcí spojených se zdravotní péčí. Teoretická část se zabývá obecnými znalostmi jako jsou definice infekce, dělení infekcí, původci infekcí spojený se zdravotní péčí a hygienicko-epidemiologickým režimem. Výzkumná část analyzuje výsledky dotazníkového šetření. Výstupem bakalářské práce je odborný článek k publikaci.
Healthcare associated infections pose a problem in the modern medicine faced by most medical facilities. Despite the quality of nursing care provided, we can still encounter healthcare associated infections in practice. Medical staff has to provide proper care to prevent transmission of infections. The basic precautionary measures include adherence to hygiene-epidemiological principles. It is very important for nurses to have knowledge about the incidence of healthcare associated infections and they also followed the principles of hygiene-epidemiology. This thesis is focused on informing nurses about the prevention of healthcare associated infections. The theoretical part deals with general knowledge such as the definition of infection, division of infections, infectious agents associated with healthcare and hygiene-epidemiological regimes. The research part analyzes the results of the questionnaire survey. The output of the bachelor thesis is an expert article for publication.
Description
Subject(s)
všeobecná sestra, infekce spojené se zdravotní péčí, odborný článek, zásady, nursing, infection connected with nursing care, professional article, principles
Citation
ISSN
ISBN