Rizikové faktory vzniku dekubitů u geriatrických pacientů

Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na rizikové faktory vzniku dekubitů u geriatrických pacientů. Vznik dekubitu je považován za problém v ošetřovatelské péči, komplikuje a prodlužuje léčbu pacienta a zvyšuje náklady na péči. I přes všechna preventivní opatření však dekubity vznikají a jejich řešením a prevencí se zabývají odborníci všech profesních kategorií. Výzkumná část se zabývá kvantitativním výzkumem ke zjištění znalostí všeobecných sester o rizikových faktorech vzniku dekubitů a preventivních opatřeních, která jsou považována za nejúčinnější metodu v boji proti dekubitům. Výstupem bakalářské práce je vypracování článku k publikaci.
The Bachelor thesis is aimed at risk factors of decubit emergencies in geriatric patients. Decubit emergence is considered a problem in nursing care, it complicates and prolongs curing the patient and heightens tha care expenditure. Despite all preventive procurations decubites occure and experts form all profession categories deal with solving and preventing them. Surveyors do a quantity research of general nurses' knowledge about risk factors of decubit emergencies and preventive procurations, that are considered the most effective method of decubites defeating. The outcome of the thesis is an article to be published.
Description
Subject(s)
dekubity, geriatrický pacient, všeobecná sestra, rizikové faktory, prevence, pressure ulcers, a geriatric patient, a general nurse, risk factors, prevention
Citation
ISSN
ISBN