Kvalita paliativní péče v lůžkových hospicích

Title Alternative:The quality of palliative care in inpatient hospice
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Subject of this thesis is the quality of palliative care that is provided in hospices in the Czech Republic. In the theoretical part are described palliative care, hospice and hospice care, education and quality of health and palliative care. The empirical part aims to determine what knowledge and skills have nurses working in hospices and what ambition they have to further education. Research method was chosen a questionnaire, which was distributed to hospices in the Czech Republic. Results were presented in tables and graphs. It has been shown that nurses have good knowledge and skills in palliative care and have the ambition to further education.
Předmětem bakalářské práce je kvalita paliativní péče, která je poskytována v hospicích v České republice. V teoretické části je popsána paliativní péče, hospic a hospicová péče, vzdělávání a kvalita zdravotní a paliativní ošetřovatelské péče. Empirická část má za cíl zjistit, jakými vědomostmi a dovednostmi zdravotní sestry pracující v hospici disponují a jaké mají ambice se dále vzdělávat. K získání informací byl použit dotazník, který byl distribuován do hospiců v České republice. Získané poznatky byly zpracovány do tabulek a grafů. Bylo prokázáno, že zdravotní sestry mají dobré vědomosti a dovednosti z oblasti paliativní péče a mají ambice se dále vzdělávat.
Description
katedra: UZS; přílohy: 1 CD-R; rozsah: 120 stran
Subject(s)
palliative medicine and palliative care, hospice, education, quality, paliativní medicína a paliativní péče, hospic, vzdělávání, kvalita
Citation
ISSN
ISBN