Optimalizace vlastností geopolymerní matrice vybranými plnivy

Title Alternative:Geopolymer matrix properties optimization by selected fillers
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with the optimization of properties of geopolymer mortar and concrete fillers.The main aim of this thesis is to find out the optimal percentage of fibers (Isover granulate fiber and basalt fiber) in mortar and concrete to achieve the best properties of mortar and concrete.Some ideas which refer to the topic are described in the theoretical part. Composites, Isover granulate and basalt fibers are explained and described here. In the experimental part two experiments are proposed. In the first experiment fiber fillers are added into the geopolymer mortar. The other experiment investigates utilization of fiber fillers with geopolymer concrete.
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou optimalizace vybraných vlastnosti geopolymernmalty a betonu vláknovými plnivy. Cílem práce je stanovení optimálního procentního poměru vlákna (isover vlákno a čedičové vlákno) v maltě a betonu pro dosažení co nejlepších vlastností malty a betonu. V teoretické části jsou popsány pojmy, které se tohoto tématu týkají. Jsou zde vysvětleny a popsány geopolymer, kompozity, isover granulát a čedičová vlákna, popílek V experimentální části jsou navrženy dva experimenty. V prvním experimentu je vláknového plnivo přidáváno do geopolymerní malty. Druhá část experimentu zkoumá využití vláknového plniva s geopolymerním betonem.
Description
katedra: KMT; přílohy: 11 tab.; rozsah: 49 s. 49obr.
Subject(s)
geopolymer, geopolymer composite, isover granulate, basalt fiber, geopolymer, geopolymerní kompozit, isover granulát, čedičové vlákno
Citation
ISSN
ISBN
Collections