Aplikace pro měření frekvenčních charakteristik pro NI-PXI systém

Title Alternative:Application for measure of frequency characteristics for NI-PXI system
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The topic of this thesis is to design measuring program in the LabVIEW Environment for a measuring of frequency response on the system NI-PXI. There is in detail described the questions of frequency response relating to the making of the frequency characteristic of simple systems. In the next step is described the measuring system and design of basic structure of the measuring program. Then I focused on elements of interface of this program and closely describe the block diagram of the program. In the end of my work I mentioned methods of measuring and ways of evaluation with a practical example of measuring on the real system.
Obsahem této práce je návrh měřícího programu v prostředí LabVIEW pro měření frekvenčních charakteristik na systémech NI-PXI. Je zde podrobně rozebrána problematika frekvenčního přenosu s návazností na konstrukci frekvenčních charakteristik jednoduchých systémů. Následuje popis měřícího systému a návrh základní struktury měřícího programu. Dále jsou popsány prvky tvořící interface programu a je do hloubky popsán blokový diagram programu. V závěru práce jsou zmíněny metodiky měření a způsoby vyhodnocení s praktickou ukázkou měření na reálné soustavě.
Description
katedra: KKY; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 80 s.
Subject(s)
frequency response, labview, ni-pxi system, gpib (ieee 488), ethernet, elektro-proportional, fast fourier transform, levenberg-marquardt, frekvenční přenos, labview, ni-pxi systém, gpib (ieee 488), ethernet, elektro-proporcionální pneumatický ventil, rychlá fourierova transformace, levenberg-marquardt
Citation
ISSN
ISBN
Collections