Hodnocení vybraných vlastností geopolymerních materiálů plněných vláknovými plnivy

Title Alternative:Evaluation of selected properties of geopolymer materials filled with fiber fillers
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This bachelor work deals with strength evaluation of geopolymer materials filled with fiber filler. The theoretical part describes the properties, uses and other general information about geopolymers and all the fillers used in the experiment. The experiment section describes the test method, workflow, test samples and their composition and editing. Mesured and calculated values are summarized in tables and graphs.
Bakalářská práce se zabývá hodnocením vlivu krátkých odpadních vláken jako příměsi geopolymerních směsí na pevnost výsledných kompozitů. Vliv vláken v kompozitu byl hodnocen pomocí mechanické zkoušky tlakem. V teoretické části jsou popsány vlastnosti, využití a ostatní obecné informace o geopolymerech a všech plnivech použitých v experimentu. V experimentální části je uveden popis zkušební metody, pracovní postup, popis zkušebních vzorků, jejich složení a úprava. Naměřené a vypočtené hodnoty byly zpracovány do tabulek a grafů.
Description
katedra: KMT; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 54 s. 43350 znaků
Subject(s)
geopolymer, fiber filler, fly ash, compressive strength, fragility, composite material, geopolymer, vláknové plnivo, teplárenský popílek, pevnost v tlaku, křehkost, kompozitní materiál
Citation
ISSN
ISBN
Collections