Využití systému kapilární elektroforézy při detekci bakteriálních kmenů

Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na seznámení se se systémem kapilární elektroforézy a její možnosti využití v genetické laboratoři při sekvenaci krátkých úseků DNA předem zvolených bakteriálních kmenů. Sekvenace je soustředěna na 16S rDNA gen známý jako fylogenetický marker. Výstupem práce je klasifikace získaných bakteriálních sekvencí pomocí různých databází, jež jsou v současné době nejvíce využívány.
The aim of this bachelor's thesis is to learn with a capillary electrophoresis in detail and subsequently evaluate its application possibilities, particularly for short DNA fragment sequencing of selected bacterial strains. The sequencing is targeted on the 16S rDNA gene that is well-known as a phylogenetic marker. The output of this thesis is a classification of obtained bacterial sequences. Currently most used databases are used for this classification.
Description
Subject(s)
Kapilární elektroforéza, genetika, PCR, Sangerovo sekvenování, DNA, bakterie, gen, databáze, primer, Capillary electrophoresis, genetics, PCR, Sanger sequencing, DNA, bacteria, gene, database, primer
Citation
ISSN
ISBN