Hodnotící škály v ošetřovatelské praxi dle Evidence Based Nursing

Abstract
Ve snaze pozvednout kvalitu péče o pacienty na co nejvyšší úroveň a docílit tím vysoce efektivní ošetřovatelské péče, poskytované všeobecnými sestrami nemocným, dochází k neustálým inovacím v rámci ošetřovatelství. Tématem bakalářské práce jsou hodnotící škály v ošetřovatelské praxi dle Evidence Based Nursing. Teoretická část práce se zaměřuje prvně na ošetřovatelství založené na důkazech v souvislosti s hodnotícími škálami, poté na hodnotící škály týkající se rizika vzniku dekubitů, stavu výživy a soběstačnosti. Cílem práce je popsat vybrané hodnotící škály a zjistit znalosti všeobecných sester o vybraných hodnotících škálách v souvislosti s rizikem vzniku dekubitů, stavu výživy a soběstačnosti. Výzkumná část je realizována kvantitativní metodou, technikou nestandardizovaného dotazníku. Výstupem práce je článek připravený k publikaci do odborného periodika.
In an effort to raise the quality of patient care to the highest possible level and thus achieve highly effective nursing care provided by general nurses to patients, there is a constant innovation in nursing. The topic of the bachelor's thesis is evaluation scales in nursing practice according to Evidence Based Nursing. Theoretical part of the work focuses first on evidence-based nursing in connection with assessment scales, then on assessment scales concerning the risk of pressure ulcers, nutritional status and self-sufficiency. The aim of the thesis is to describe selected evaluation scales and to find out the knowledge of general nurses about selected evaluation scales in connection with the risk of pressure ulcers, nutritional status and self-sufficiency. The research part is realized by a quantitative method, the technique of a non-standardized questionnaire. The output of the work is an article ready for publication in a professional periodical.
Description
Subject(s)
Evidence Based Nursing, všeobecná sestra, hodnotící škály, dekubity, výživa, soběstačnost, Evidence Based Nursing, general nurse, evaluation scales, pressure ulcers, nutrition, self-sufficiency
Citation
ISSN
ISBN