Stalinova smrt a její ohlas u československé veřejnosti

Title Alternative:Stalin´s Death and its Response at the Czechoslovak
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis deals with the response of Stalin´s death in Czechoslovak public. In the introductory chapter the author analyzes the political situation in Czechoslovakia in the half of the 20th century. In the following sections the author assessed by means of analytical and comparative methods the Stalin personality, reaction to his death in the party press and literature and unrest associated with his death. In conclusion summarizes the lossons learned.
Bakalářká práce se zabývá ohlasem Stalinovy smrti u československé veřejnosti. V úvodní kapitole autorka analyzuje politickou situaci v Československu v polovině 20. století. V následujících kapitolách pak hodnotí pomocí analytické a komparativní metody Stalinovu osobnost, reakce na jeho smrt ve stranickém tisku a v literatuře a nepokoje spojené s jeho úmrtím. V závěru práce shrnuje získané poznatky.
Description
katedra: KHI; přílohy: 1 CD; rozsah: 63 s.
Subject(s)
gottwald, communist regime, masarykiáda, czechoslovak press, stalin, stalinism, socialism, soviet union, československý tisk, gottwald, komunistický režim, masarykiáda, stalin, stalinismus, socialismus, sovětský svaz
Citation
ISSN
ISBN