Dítě v neúplné rodině

Title Alternative:Child in incomplete family
Loading...
Thumbnail Image
Date
2005
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The thesis drala with a topie of an incomplete family. It mainly focus on probleme of divorce. How much the divorce touvhes a psychie of children and how we can help them in the best way. A part thesis is dedicated to terms as family, communication and socialization of a child in a family. Pupil sof and 4th and 5th formo fa primary schoul were includet into a research. A questionaire was used to find out opinions of teachers about the pupils. There were questions compiled mainly from the point of view of a pedagogue. A gool was a Cindiny whether visible differences exit between children from complete and in complete families. The results were worked up into charts and grephs.
Diplomová práce se zabývá tématem neúplné rodiny. Zaměřena je především na problematiku rozvodu, do jaké míry působí na psychiku dítěte a jak mu v tomto období nejlépe pomoci. Část práce je také věnována pojmům rodina, komunikace a socializace dítěte v rodině. Do výzkumného štetření byly zahrnuty žáci z 4. a 5. ročníků 1. stupně základní školy. Pro zjištění názorů učitelů o žácích byl použit dotazník, v němž byly otázky sestaveny hlavně z pohledu pedagoga. Cílem bylo zjištění, zda existují viditelné rozdíly mezi dětmi z rodin úplných a neúplných. Výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů.
Description
katedra: KPV; přílohy: CD ROM; rozsah: 83 s., 8. s. příloh
Subject(s)
family, communication, socialization, divorce, incomplete family, rodina, komunikace, socializace, rozvod, neúplná rodina
Citation
ISSN
ISBN