Elektronická komerce a dodržování právních předpisů

Title Alternative:E-commerce (electronic commerce) and Following Legal Regulations
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diploma work deals with the topic of trading on the internet, its{\crq} development and also with problems, which this impersonal way of trading brings. The theoretical part is dividend into two parts. The first is about the history of internet and about how it is currently spread in the Czech Republic. In detail there are mentioned data about connections of households to the internet and its` usage for buying goods. The second part then deals with advantages, disadvantages of internet trading, legal regulations, which apply to trading and deal negotiations by ways of distance communicating. The practical part sets aim to find out how internet shops fulfill information duties to the costumers. It focuses also on personal experiences of buyers, which were investigated using questionnaires.
Diplomová práce se zabývá problematikou obchodování na Internetu, jeho rozvojem, ale i problémy, které tento neosobní způsob prodeje s sebou přináší. Teoretický oddíl je rozdělen na dvě části. První část seznamuje s historií Internetu a současnou situací jeho rozšíření v České republice. Podrobně jsou zde uvedeny statistické údaje o připojení domácností k Internetu a jeho využití k nákupu zboží. Druhá část pak pojednává o výhodách, nevýhodách internetového obchodu, právních předpisech, které se týkají obchodování a sjednávání smluv prostředky komunikace na dálku. Praktická část si klade za cíl zjistit, jak internetové obchody dodržují informační povinnosti vůči zákazníkům. Zaměřuje se také na osobní zkušenosti nakupujících, které byly zjišťovány pomocí dotazníků.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 cd rom; rozsah: 71
Subject(s)
internet, i-net shop, legal regulations, customer satisfaction research, distance deals, information duty, internet, internetový obchod, právní předpisy, průzkum spokojenosti zákazníků, distanční smlouvy, informační povinnost
Citation
ISSN
ISBN