Účetní systém stavební společnosti se zaměřením na účetní uzávěrku a závěrku.

Title Alternative:Accounting system of building company with a view to closing the book and financial statements
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o účetní uzávěrce a závěrce, která tvoří závěrečnou část účetních prací v účetní jednotce za dané účetní období. Bakalářská práce je rozdělena na dvě stěžejní části. První část bakalářské práce je zaměřena na teoretickou stránku účetní uzávěrky a závěrky v podniku, který účtuje v systému podvojného účetnictví. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na provádění uzávěrkových a závěrkových operací ve společnosti Alfa, s. r. o. v roce 2005 a zjištěné výsledky za rok 2005 jsou porovnány s rokem předcházejícím. Při zpracování této práce se vychází z právních a účetních předpisů platných v tomto období. Cílem bakalářské práce je popsat a přiblížit postup a způsob provádění účetní uzávěrky a závěrky. Ověřit aplikaci nabytých teoretických účetních znalostí v praktických podmínkách konkrétní účetní jednotky.
This bachelor work deales with closing the book and financial statements, which are a final part of accounting works in a particular accounting unit in a current accounting period. Bachelor work is divided in two pivotal parts. Forepart bachelor work aims for the theoretic page of the closing the book and financial statements in the company that accounts in system of double - entry bookkeeping. In second part bachelor work aims for the transaction closing the book and financial statements in the company Alfa, s. r. o. in the year 2005 and ascertained results in a year 2005 are compared with previous year. At processing those works is coming out from the law and the accounting standarts,which are standed in force at this time. Goal this bachelor work is to describe and to put near the process and way transaction closing the book and financial statements as well as to verify application of the acquired theoretic accounting knowledge in practical conditions of concrete accounting unit.
Description
katedra: KFÚ; přílohy: 1 CD; rozsah: 53 s., 10 s. příloh
Subject(s)
účetní uzávěrka, inventarizace, uzávěrkové operace, výsledek hospodaření, daň z příjmů, účetní závěrka, rozvaha, výkaz zisku a ztráty, přehled o peněžních tocích, přehled o změnách vlastního kapitálu, výroční zpráva, audit, closing the book, stocktaking, operations connected with closing the book, economic result, income tax, financial statements, balance sheet, profit and loss account, cash flow, summary of change of owned cupital, annual report, audit
Citation
ISSN
ISBN