Elektromagnetický návrh asynchronního motoru

Title Alternative:Electromagnetical Design of Asynchronous Motor
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Práce se zabývá využitím nové metody analýzy indukčních strojů pro hlubší analýzu dějů v motoru. Je odvozen aparát pro výpočty tvaru indukovaného napětí motoru včetně jeho vyšších harmonických složek. Dále je odvozen výpočet pro přibližné určení tvaru magnetizačního proudu. V rámci práce je implementován algoritmus pro výpočet charakteristik asynchronního motoru, algoritmus pro výpočet tvaru indukce ve vzduchové mezeře, algoritmus pro výpočet zpětného rušení motoru vyššími harmonickými složkami napětí a algoritmus pro výpočet tvaru magnetizačního proudu. Tyto teoretické poznatky jsou z části ověřeny měřením.
Thesis concerns the use of new method of induction machine analysis for deeper understanding of involved phenomena. Method for evaluation of induced voltage including, higher frequency components, is derived and method for evaluation of approximate shape of magnetizing current is derived. Main part of thesis implements routines evaluating shape of air gap induction, spectrum of backwards signals generated by the machine and routine for evaluating the shape of magnetizing current. These results were partly confirmed by measure.
Description
katedra: MTI; rozsah: 34 s., 35 s. příloh m-fily
Subject(s)
asynchronous, motor, induction, machine, induction, air, gap, induced, voltage, magnetizing, current, asynchronní, motor, indukční, stroj, indukce, tvar, vzduchová, mezera, indukované, průběh, napětí, magnetizační, proud
Citation
ISSN
ISBN