Tvorba etalonu pro hodnocení omaku u vybraných druhů sypkovin.

Title Alternative:Production of etalon to evaluate hand-feel for choose kinds of bedtickings.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením omaku u vybraných druhů sypkovin. Cílem práce je navrhnout metody hodnocení omaku a po statistickém vyhodnocení výsledků vytvořit etalon omaku sypkovin. V první části je popsán omak jako vlastnost a jsou zde rozebrány známé metody na hodnocení omaku. Ve druhé části práce je provedeno měření omaku sypkovin pomocí dvou vybraných metod, objektivní a subjektivní. Výsledky z obou metod jsou porovnány a na závěr je vytvořen etalon celkového omaku pro vybrané sypkoviny.
The Diploma thesis deals with hand-feel evaluation for choose kinds of bedtickings. The aim of the diploma thesis is to evaluate fabric hand and after statistic evaluation of results create etalon for bedtickings hand. In first part is described fabric hand as property and there are analyse known and unknown methods of hand-feel evaluation. In second part is performed measurement of bedtickings hand through the use of two choice methods, objective and subjective. Results from both methods are compared and in the final part is created etalon for total hand value of choice bedticking.
Description
katedra: KOD; přílohy: 1 Etalon omaku sypkovin 1 CD ROM; rozsah: 75 s.
Subject(s)
sypkovina, omak tkaniny, subjektivní hodnocení, objektivní hodnocení, hodnota celkového omaku, bed ticking, fabric hand, subjective evaluation, objective evaluation, total hand value
Citation
ISSN
ISBN