Role penzijního připojištění při řešení potřeb ve stáří v ČR

Title Alternative:Part of pension supplementary insurance in solving needs in old-age in the Czech Republic
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The purpose of my bachelor work is to explain the part of pension supplementary insurance with state contribution in solving needs in old-age in the Czech Republic. This product does not have a long tradition. First pension funds obtained licences to be engaged in this insurance in 1994. It will be interesting to find out how has the amount and importance of pension funds been changing during last 12 years. Then I would like to briefly explain relation between pension supplementary insurance and retirement income insurance. The confrontation of utilization of pension supplementary insurance in the Czech Republic and other states of the EU will show us the importance of this insurance. My last task is to find out the importance of pension supplementary insurance into the future. The purpose of this work is to give wide and practical information about pension supplementary insurance.
Cílem mojí bakalářské práce je vysvětlit roli penzijního připojištění se státním příspěvkem při řešení potřeb ve stáří v ČR. Tento produkt nemá v ČR dlouholetou tradici, jelikož až v roce 1994 obdržely první penzijní fondy licence k provozování tohoto pojištění. Jistě bude zajímavé zjistit, jak se měnilo nejen množství, ale i význam penzijních fondů (a tudíž i význam penzijního připojištění se státním příspěvkem) během posledních 12 let. Dále bych ve své práci chtěla stručně vysvětlit vztah mezi penzijním připojištěním se státním příspěvkem a důchodovým pojištěním. Pro konkrétní představy o významu penzijního připojištění u nás poslouží porovnání rozsahu využití tohoto pojištění v ČR a vybraných státech EU. Mým posledním úkolem bude zjistit, jaký je význam penzijního připojištění se státním příspěvkem do budoucnosti. Záměrem této práce je poskytnout co nejširší a zároveň praktické informace k problematice penzijního připojištění se státním příspěvkem.
Description
katedra: KPO; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 53 s., 8 s. obr. příloh
Subject(s)
pension supplementary insurance with state contribution, pension fund, retirement income insurance, pension plan, contribution, payment, pension, penzijní připojištění se státním příspěvkem, penzijní fond, důchodové pojištění, penzijní plán, příspěvek, platba, penze
Citation
ISSN
ISBN