Komunikace po energetickém vedení ke spotřebiči

Title Alternative:Communication through electric power supply to appliance
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem bakalářské práce je řešení problému přenosu signálu po napájecím vedení elektrického napětí mezi zdrojem a spotřebičem. K jednomu z cílů patří i vytvoření hardware pro komunikaci a ovládání otáček stejnosměrného pohonu (stejnosměrného motorku; s přihlédnutím na omezení vlivů rušení způsobených přenosem energie mezi kotvou a kartáči. Komunikace je řešena pomocí jednočipových mikroprocesorů firmy ATMEL řady 89C4051. Výsledkem práce je rozsáhlý soubor návrhů a doporučení řešení systému zdroje a spotřebiče od jeho návrhu po komunikaci, které povedou k sestavení funkčního modelu. Další částí je vytvoření webové aplikace pro vzdálené ovládání zdroje a spotřebiče. Pro komunikaci je použita metoda spínání dvou hodnot napětí 13,5V a 15,5V.
The purpose of this bachelor work is a solution to the problem of signal transfer through electric power supply conduction between source and appliance. One of its targets is a creation of hardware for communication and control of rotation speed of direct current traction (DC motor) with regard to restriction of disturbance influences caused by energy transfer between anchor and brushes. The communication is solved by single-chip microprocessor of ATMEL Company, series 89C4051. The outcome of this work is an extensive collection of proposals and recommendations for solution of the source and appliance system, from its proposition to communication, which will lead to construction of a functional model. Next part is creation web application for far control source and appliance. For communication is adopted method switching two value voltage 13.5V and 15.5V.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 48 s., 4 s. obr. příloh
Subject(s)
komunikace po elektrické síti, řízení otáček stejnosměrného motorku, mikroprocesor, sériová komunikace, communication on the electric network, rotation speed of direct current traction, microprocessor, serial communication
Citation
ISSN
ISBN