Víceuživatelský hlasový rozpoznávací server s distribuovanými výpočty

Title Alternative:Multiuser voice recognition server with distributed computing
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem diplomové práce bylo navrhnout a naprogramovat soubor aplikací představujících internetový server pro rozpoznávání izolovaných slov a krátkých frází. Požadovaný výpočetní výkon však není realizován přímo serverem, ale v síti připojenými pracovními stanicemi (distribuované výpočty). Důraz byl kladen zejména na krátkou dobu odezvy i při velkém množství současně obsluhovaných klientů. Použit byl modifikovaný rozpoznávač poskytnutý katedrou KES na TUL. Vzniklý systém prošel testy na funkčnost rozpoznávání (výsledky poskytnuté serverem odpovídají vyřčeným slovům) a zejména zátěžovými testy (zpracování velkého množství současných požadavků). Výkonnost celého systému podle očekávání rostla lineárně s počtem připojených pracovních stanic poskytujících výpočetní výkon a průměrná doba odezvy serveru na požadavek naopak vykazovala nepřímou úměru.
The goal of this diploma work was to design a collection of applications which would act as an intenet isolated word and short phrase recognition server. The required computing power is to be supplied by a network of workstation computers rather than the server itself (distributed computing). The whole system was designed to provide short response times even under a large number of concurrently served clients. The speech recognition engine was supplied by KES department of TUL. The resulting system was put to a test of recognition success (results provided by the server matched the spoken words) and especially a load test (processing of a large number of concurrent recognition requests). As expected, the overall perforfamce of the server increased linearly with increasing number of connected workstations (providing computing power) and the average response time decreased accordingly.
Description
katedra: KES; rozsah: 44s., 1s. obr. příloh
Subject(s)
server, cluster, distribuované výpočty, distribuované rozpoznávání řeči, server, cluster, distributed computing, distributed speech recognition
Citation
ISSN
ISBN