Výběr zaměstnanců pomocí assessment testů společnosti Profiles International a. s.

Title Alternative:Employee´s Recruitment based on Profiles International company assessment tests
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The Diploma Thesis is focused on employee selection by means of Profiles International a.s. assessment tests. The aim of the Thesis is mainly to introduce one of the possible employee selection methods and it's components to describe it's main principles and basis and ilustrate on definitive example what can lead companies to involve assessment tests during employee's selection, motivation and management. The practial part provides with direction how to select the best and the most suitable candidate for the first time by means of Job-Match. The case study, linked to this topic, is focused on best possible selection of dealership employee. Analysis of filled assessment tests creates a component as well. The practical part has been finished by selection of the most suitable employee and recomendation for his future supervisors.
Diplomová práce je zaměřena na výběr zaměstnanců pomocí assessment testů společnosti Profiles International a. s. Cílem práce je především představit jednu z možných metod nebo součástí výběru zaměstnanců, popsat její základní principy a podstatu a na konkrétním případě ukázat, co podniky může vést k tomu, aby assessment testy začaly využívat při výběru, hodnocení, motivování a vedení zaměstnanců. Praktická část práce poskytuje návod, jak vybrat napoprvé toho nejlepšího a nejvhodnějšího pracovníka s pomocí metody Job-match, neboli Modelu pracovní pozice. Na tuto problematiku navazuje praktická případová studie, která je zaměřena na výběr nejvhodnějšího budoucího zaměstnance na pozici prodejce automobilů. Součástí je také rozbor vyplněných assessment testů. Praktická část práce je zakončena výběrem nejvhodnějšího pracovníka a doporučeními pro vedoucí pracovníky vybraného zaměstnance.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 99 s., 9 s. příloh
Subject(s)
assessment centre, assessment test, job description model, personal management, dealership employee, selection test, employee's recruitment, assessment centre, assessment test, model pracovní pozice, personální management, prodejce automobilů, výběrový test, získávání a výběr zaměstnanců
Citation
ISSN
ISBN