Zařízení na měření povrchu brzdových kotoučů

Title Alternative:Equipment for the measurement of disc brake surfaces
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-20
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací zařízení na měření povrchu brzdových kotoučů. V první části práce jsou popsány základní typy senzorů na měření vzdálenosti a úhlového natočení, které bylo možno využít při realizaci. Následuje popis v současnosti používaného zařízení s výčtem jeho kladů a nedostatků. Na základě těchto poznatků je navrženo koncepční řešení opravující nedostatky původní metody. Po popisu komponent zvolených pro realizaci je popsán ovládací program a provedeno ověření přesnosti lineárního pohonu.
This thesis deals with a proposition and realisation of a system for disc brake surfaces measurement. In the first part of the thesis, standard types of possible sensors for distance and angular rotation measurement are described. Description of presently used system and its advantages and disadvantages follows. Based on those findings, a conceptual solution for the improvement of previous limitations is proposed. Following to the description of the components selected for the realisation of the measurement system, control software system is described. Finally, the accuracy of linear drive is verified.
Description
katedra: RSS; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 42 s., 3 s. obr. příloh
Subject(s)
measurement, brake disc, surface, distance senzor, linear slider, měření, brzdový kotouč, povrch, senzor vzdálenosti, lineární pohon
Citation
ISSN
ISBN