Závislost na alkoholu a páchání trestné činnosti

Title Alternative:Alcohol adict and commiting criminal offences
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bachelor work will be concerned with incidences, that is in connection with using psychotropic things. We discuss mainly about hyperaction of consumation alcohol and its force on personality change in relation to environment. Undermentioned will bachelor work follow incidence, which is linked to comission of home violent on persons of family. Latent violation incidents are very difficult to prove between people in privacy. Most of violent conflicts are enacted whitout control of the public. Description of risks in consumation alcohol and social change in higher levels of dependence in connection with factors which are proceed to comission of home violent. In practical part with metode of conversation and sighting patients will be collect specifications to determinate prognosis with proposal for personal moves in solution to conflict situation in life.
Bakalářská práce se bude zabývat důsledky, které plynou z užívání psychotropních látek. Jedná se především o nadměrnou konzumaci alkoholu a jeho vliv na změnu osobnosti člověka ve vztahu k okolí. Dále se bude bakalářská práce zabývat důsledky v podobě páchání domácího násilí na osobách blízkých. Latentní násilí jsou těžko odhalitelné incidenty mezi lidmi v soukromí. Většina násilných konfliktů se odehrává mimo kontrolu veřejnosti. Popis rizik v užívání alkoholu a sociální dopad při vyšších stupních závislosti a s tím spojené faktory vedoucí k páchání domácího násilí. V praktické části budou metodou rozhovoru a pozorování pacientů, nashromážděny údaje ke stanovení prognózy s návrhem na vlastní opatření při řešení konfliktních životních situací.
Description
katedra: KSS; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 49 s.
Subject(s)
violation, psychotropic things, alcohol, personalist, latent, social change, dependence, prognosis, conflict, mental crueltly, physical crueltly, sexual crueltly, consumation, drog, society, násilí, psychotropní látky, alkohol, osobnost, latentní, sociální dopad, závislost, prognóza, konflikt, psychické násilí, fyzické násilí, sexuální násilí, konzumace, droga, společnost
Citation
ISSN
ISBN