Marketingová studie firmy

Title Alternative:Marketing Study
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma thesis comprises a marketing survey of ELPA company that has been engaging in the lease of frame scaffolding, metal production, road transport, and sale of construction equipment for several years. Whereas the entrepreneurial activities fail to be closely related to each other, it only is the scaffolding lease that is described in greater detail in the concluding four chapters of the diploma thesis. The reason why I´ve opted for the aforementioned entrepreneurial activity is that it appears to be most profit-making in times of a global crisis. The diploma thesis seeks to propose an improved utilisation of marketing tools. Chapter One is devoted to the description of the company´s history, its previous developments and organisational structure. In Chapter Two the company´s entry analysis is tackled, with a detailed focus on both the macro and micro environment. Chapter Three of the diploma thesis focuses on the company´s strengths and weaknesses, and on potential opportunities and threats. The so-called SWOT analysis is drawn up. Further on, the company´s marketing tools - used to date in the line of scaffolding lease - are identified. Based on gained awareness, a new communication strategy assumed to contribute to improved demand is proposed.
V diplomové práci je vypracována marketingová studie firmy ELPA. Tato firma se již několik let zabývá pronájmem rámového lešení, kovovýrobou, autodopravou a prodejem stavebního zařízení. Vzhledem k tomu, že uvedené podnikatelské činnosti spolu úzce nesouvisí, v posledních čtyřech kapitolách diplomové práce je podrobněji popsán pouze pronájem lešení. Tato podnikatelská činnost byla vybrána, protože se v době celosvětové krize jeví jako nejvíce zisková. Cílem diplomové práce je navrhnout lepší využití marketingových nástrojů. V první kapitole je popsána historie firmy, její dosavadní vývoj a organizační struktura. Ve druhé kapitole je zpracována vstupní analýza firmy, ve které je podrobně popsáno makroprostředí a mikroprostředí. Třetí kapitola je zaměřena na silné a slabé stránky firmy a na možné příležitosti a hrozby. Byla zpracována tzv. SWOT analýza. Dále jsou popsány dosavadní marketingové nástroje firmy pro podnikatelskou oblast pronájmu lešení. Na základě získaných poznatků, je pro pronájem lešení navržena komunikační strategie, která by měla dopomoci ke zvýšení poptávky.
Description
katedra: KMG; přílohy: 1 CD; rozsah: 88 s., 23 s. obr. příloh
Subject(s)
analysis of competition, communication strategy, marketing, marketing mix, marketing strategy, situation analysis, swot analysis, analýza konkurence, komunikační strategie, marketing, marketingová strategie, marketingový mix, situační analýza, swot analýza
Citation
ISSN
ISBN