Makroekonomická nestabilita: teorie ekonomických cyklů

Title Alternative:Macroeconomic instability: theory of economic cycles
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This work deals with the development of economy and development of economic cycles. Attempts to change the concept of the economic cycle and to describe and explain. Outline the history, current situation and the basic theory of economic cycles. Bachelor's work points to the theory of economic cycles, and examples of implementation, for example, the United States. In addition, the state of the world economy and its relation to economic cycles. Part is devoted to measure nacíleným to mitigate the effects of cyclical fluctuations. In connection with the development of the economy and world crisis can be regarded as the contribution of work in particular public awareness of the content and meaning of the economic cycle. Bachelor's work at the same time pointed to the economic cycle theory, the causes of the emergence, duration.
Tato práce se zabývá otázkou rozvoje ekonomiky a vývoje ekonomických cyklů. Pokouší se změny a pojem ekonomického cyklu popsat a vysvětlit. Nastínit historie, současny stav a základní teorii ekonomickych cyklů. Bakalářská práce poukazuje na současné teorie ekonomických cyklů a příklady implementace na příkladě USA. Dále na stav světové ekonomiky a vztah cyklů na ekonomiku. Část je věnována opatřením, nacíleným na zmírnění následků cyklických kolísaní. V souvislosti s rozvojem ekonomiky a světovou krizí je možné považovat za přínos bakalářské práce především povědomost veřejnosti o obsahu a smyslu ekonomického cyklu. Bakalářská práce současně poukázala na teorie ekonomického cyklu, příčiny vzniku, dobu trvaní.
Description
katedra: KEK; rozsah: 37
Subject(s)
the economic cycle, the theory of economic cycles, world economy, the economic balance, ekonomický cyklus, teorie ekonomických cyklů, světová ekonomika, ekonomická rovnováha
Citation
ISSN
ISBN