Logistika v mezinárodním obchodě

Title Alternative:The Logistics in The International Trade
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis named "The Logistics in the International Trade" contains about transportation of goods from China to Europe. The aim of the thesis is to describe types of transportation used from China to Europe, mainly sea transport and its problems and its alternatives. The thesis is written also about services of logistics providers and the reasons, why the exporter should use these services. The example of the logistics provider is company Schenker, which is defined here. We can find in the thesis also part about China, its economy and foreign trade, because it is important for status of transportation from China to Europe. The foreign trade of China is described at first globally and than in light of European Union and Czech Republic. The outcomes of the thesis are possibilities of transportation from China for exporters and estimation of these possibilities in term of time and price.
Tato bakalářská práce s názvem "Logistika v mezinárodním obchodě" je zaměřena zejména na dopravu z Číny, a to především na dopravu námořní, která je pro tuto destinaci typická a na její současné problémy. Cílem práce je popsat jednotlivé druhy přeprav, které se používají a jejich možné alternativy, které v současnosti logistické firmy nalézají a uvádějí do praxe. Práce se věnuje také službám, které poskytují logistické podniky a důvodům, proč by měl exportér služeb těchto firem využít. Konkrétním případem logistické společnosti je firma Schenker, která je v práci krátce popsána. Součástí práce je také část věnující se hospodářství Číny a část o zahraničním obchodu Číny, které jsou důležité pro vysvětlení stavu v dopravě mezi Čínou a Evropou. Zahraniční obchod Číny je proto popsán nejdříve celkově a poté z hlediska vztahů s Českou republikou a s Evropskou unií. Výsledkem práce je zjištění možností, které mohou exportéři pro přepravu z Číny využít a jejich zhodnocení z hlediska časového a z hlediska cenového.
Description
katedra: KPE; rozsah: 49 s., 3 s. obr. příloh.
Subject(s)
the logistics in the international trade, china, transportation, schenker spol. s r. o, sea transport, air transport, railway service, schenkerskybridge, logistika v mezinárodním obchodě, čína, doprava, schenker spol. s r. o, námořní doprava, letecká doprava, železniční doprava, schenkerskybridge
Citation
ISSN
ISBN