Přechod z daňové evidence na vedení účetnictví u osoby samostatně výdělečně činné

Title Alternative:The Transition from Tax Evidence to Bookkeeping by Double Entry in Case of the Entrepreneur
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této diplomové práce je objasnění dvou systémů využívaných v České republice k evidenci hospodářských operací podnikatelů - daňové evidence a účetnictví. Práce je zaměřena na vysvětlení přechodu z daňové evidence na vedení účetnictví. Vysvětluje, jaké subjekty mohou vést daňovou evidenci, jaké subjekty jsou podle předpisů povinné vést účetnictví a kdy nastává povinnost přechodu z daňové evidence na účetnictví. Prvá část práce je zaměřená na vysvětlení principů daňové evidence, druhá část charakterizuje základní znaky účetnictví. V další kapitole je rozebrán přechod z daňové evidence na vedení účetnictví a v poslední části práce je přechod ilustrován na konkrétním případu podnikatele. Hlavním smyslem diplomové práce je zhodnocení daňových, ekonomických, legislativních a administrativních dopadů přechodu z daňové evidence na vedení účetnictví u daného podnikatele.
The graduation thesis is written with the aim of the explanation of the two systems for the evidence of economic transactions used in the Czech Republic - tax recording and accounting. The thesis explains which subjects can use the tax recording, who has to use the accounting system and when the duty of changeover from the tax recording to the accounting comes into being. The first part of the thesis is attended to explanation of the tax recording priciples, the second part characterizes the main figures of the accounting. In the next chapter is analysed the changeover from the tax recording to the accounting and in the last part is the changeover illustrated on the concrete data of the entrepreneur. The main purpose of the thesis is the evaluation of the changeover from the tax recording to the accounting from tax, economic, legislative and administrative impacts.
Description
katedra: KFÚ; rozsah: 75 s., 11 s. příloh
Subject(s)
aktiva, daň z příjmu fyzických osob, daňová evidence, dlouhodobý majetek, náklady, pasiva, účetnictví, pohledávky, poplatník, příjmy, rozvaha, účetnictví, účetní jednotka, účtová osnova, účty, výdaje, výnosy, výsledovka, základ daně, zákon o dani z příjmů, zákon o účetnictví, zásoby, závazky, závěrka, zdaňovací období, assets, income tax, tax recording, long term assets, costs, liabilities, accounting, claims, tax payer, earnings, balance sheet, accounting, accounting, entity, account classification, accounts, expenditures, revenues, income statement, tax base, income tax law, accounting law, inventory, liabilities, book closing, period of taxation
Citation
ISSN
ISBN