Zážitkový marketing - funkční oblečení pro sport

Title Alternative:EVENT MARKETING - FUNCTIONAL SPORTS WEAR
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
V teoretické části této práce je pojednáno o event marketingu a jeho integraci v rámci komunikačního mixu firmy. Event marketing je jeden z novodobých marketingových nástrojů propagační politiky, který zejména v posledních letech nabývá na stále větší oblibě pro svou efektivitu. Hlavním znakem event marketingu jsou emoce zprostředkované formou nejrůznějších zážitků. Dalším stěžejním tématem práce jsou možnosti propagace pomocí event marketingu v rámci odbytu produktů firem zabývajících se výrobou sportovního a outdoorového oblečení. V textu jsou popsány vlastnosti funkčních a technických materiálů na výrobu oděvů pro sport a outdoorové aktivity. Dále je zde uvedena teorie správného oblékání pro fyzicky náročné aktivity systémem jednotlivých vrstev (sací, izolační a svrchní), příklady použitých technologií a materiály jež je možno pro jednotlivé vrstvy použít. V praktické části je řešen návrh konkrétního eventu pro zvolenou firmu zabývající se výrobou outdoorového oblečení na základě jejích individuálních cílů a potřeb a následné ekonomické zhodnocení.
The theoretical part of the project deals with event marketing and its integration into the corporate communication mix. As one of the latest marketing tools of promotion policy, event marketing has been gradually gaining its efficiency. The most significant feature of event marketing are emotions following various events. Another essential part of the project analyses the promotion opportunities with the means of event marketing in environment of sales departments of outdoor wear producers. The project describes features of functional and technical materials used in sports and outdoor wear industry. Further, there is a recommendation of appropriate wearing habits for physically demanding activities in a theory of layers (soaking, insulating and outer), examples of specific technologies and materials suitable for each of the functional layers. In the practical part of the project, there is a specific event for a selected outdoor wear producing company designed based on its specific targets and needs including a following financial evaluation.
Description
katedra: KHT; rozsah: 69
Subject(s)
marketing, zážitek, zážitkový marketing, sport, volný čas, příroda, aktivita, pohyb, zákazník, firma, podnik, textilie, funkční oblečení, marketing, event, event marketing, sport, outdoor, custommer, textile, functional wear
Citation
ISSN
ISBN