Užitné vlastnosti a trvanlivosti ochranných a pracovních oděvů

Title Alternative:Properties and durability of protective working clothing
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato diplomová práce má charakter studie. Zabývá se problematikou pracovních a ochranných oděvů. Úvodní část se věnuje všeobecným i bezpečnostním požadavkům na pracovní a ochranné oděvy, rozdělení oděvů a jejich charakteristikám v jednotlivých skupinách, potřebným informacím poskytovaných od výrobců, výběrem vhodného druhu ochranného oděvu. Hlavní částí práce bylo vytvoření přehledu pracovních i ochranných oděvů. Byly v ní zahrnuty poznatky o jejich dělení, normativních požadavcích na vlastnosti materiálu i samotný oděv. Práce specifikuje vybrané metody, významné pro hodnocení vlastností materiálů i oděvů, které jsou charakteristické pro konkrétní riziko. Okrajově práce obsahuje i vytipování možných zkušebních přístrojů na specifické vlastnosti oděvů chránících proti jednotlivým rizikům.
The diploma thesis is a kind of a study. It is dealing with the problems of working and protective garment. The introductory part is dedicated to common and also to protective requirements on working and protective garments, formatting of the garments and their characteristics within the groups, needed information given by the producer and choice of the proper kind of protective garment. The review of the working and protective garment is forming the main part of the thesis. The review includes knowledge of the formatting to the groups, normative requirements on material characteristics and single garment. The thesis specifies chosen methods significant for evaluation of material´s and garment´s characteristics distinctive to particular risk. The thesis partially contains possible testing machines for specific characteristics of the garments protecting against individual risks.
Description
katedra: KOD; přílohy: 1 DVD; rozsah: 168 s., 37 s. obr. příloh.
Subject(s)
pracovní oděv, ochranný oděv, požadavky na oděv, hodnocení vlastností materiálů a odevů, ochranné vlastnosti, přístroje pro hodnocení ochranných odevů, working clothes, protective clothes, requirements of protective clothes, evaluation of material and clothes properties, protective properties, machines for the rating of protective clothes
Citation
ISSN
ISBN