Rovné, klikaté, kratší či delší?... \vsp{0,1cm}aneb optické iluze, raportování

Title Alternative:Straight, zig - zag, shorter or longer? ... or optical illusions, pattern repeating
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této práce je využití optických klamů, iluzí, a aplikace těchto {\clqq}klamných`` motivů na žakárovou tkaninu. Jedním z hlavních bodů je proces vnímání lidského oka, jakožto {\clqq}nevinného`` orgánu, percepce zrakových iluzí. Dále je práce zaměřena na vzorování žakárových tkanin, porovnávání dřívější náročné a zdlouhavé práce desinatéra a dnešního světa počítačových technologií. Velká pozornost je věnována i vzorovým motivům a jejich raportování a raportování pomocí počítače - softwaru EAT DesignScope victor Jacquard.
The goal of this thesis is the utilisation of optical illusions, illusions and the application of these {\clqq}illusory`` motives onto a jacquard fabric. It deals with a process of human eye perception, which is an ``innocent{\crqq} organ of visual illusion perception. Furthermore, the thesis is aimed at jacquard fabric patterns, it also looks at pattern designer´s work which used to be extremely demanding and time consuming compared to today´s computer technologies world. A big focus is also aimed at pattern motives and their repeating and also the repeating through the use of a computer - software EAT DesignScope victor Jacquard.
Description
katedra: KDE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 74
Subject(s)
žakárová tkanina, raportování, vzorování, optické iluze, designscope victor jacquard, jacquard fabric, repeat, pattern creation, optical illusion, designscope victor jacquard
Citation
ISSN
ISBN