Adrenalin - streetová móda

Title Alternative:Adrenalin - street fashion
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Hlavním tématem této bakalářské práce je adrenalin. Adrenalin jako hormon, který člověk pocítí když se připravuje na určitý výkon nebo je vystavený nějakému stresu. Například ve spojení se sporty jako je skateboarding a snowboarding. Tyto sporty vyznačují určitý styl v oblékání, kterým je {\clqq}Free street style``. Jsou to především funkční modely, které se v těchto sportech běžně používají, ale často se nosí i v běžném životě. Posouvá se tak hranice mezi funkčním a vycházkovým oblečením. Spousta mladých lidí se snaží začlenit do společnosti právě tím, jak se oblékají, proto výsledkem tohoto posunu je styl, který spojuje mnoho {\clqq}teenageru`` a dává tak najevo jejich současné životní hodnoty jako pohoda, volnost, svoboda a požitek ze života.
The main theme of this bachelor work is adrenalin. Adrenalin is hormone what human can feel when he prepares for some sport achievement or when he is stressed. You can feel adrenalin during sports as a skateboarding or snowboarding. Those sports are linked with specific fashion style and it is {\clqq}Free street style`` . Those models are functional, which are usually used in those sports but are often woren in common life. And that is why limits between functional clothes and outwear moves. The way how many young people tries to incorporate in communities is their fashion style. And this is the reason why this style grews up and connecting many teenagers. This fashion shows their today ´s life values as peace, freedom, calmness and enjoyment from life.
Description
katedra: KDE; přílohy: CD ROM; rozsah: 85 stran
Subject(s)
adrenalin, skateboarding, snowboarding, design, vzory, potisk, oděvy, skatestyl, volnost pohybu, kolekce, adrenalin, skateboarding, snowboarding, design, patterns, printing, clothes, skatestyle, elbowroom, collection
Citation
ISSN
ISBN